Ingen in Japan!

donderdag, juli 26, 2007

Ingen nog steeds in Japan!

Jaja, je knippert even met je ogen en je ziet ALWEER een nieuwe update op mijn geweldig Blog!

Hallo!?

Is daar nog iemand?

Nou ja, dan maar tegen het luchtledige kletsen.

Het is volop zomer hier in Osaka. Het regenseizoen is officieel afgelopen, en het is nu iedere dag onbewolkt en bloedheet.
Fijn? NIET ALS JE OP DE FIETS NAAR SCHOOL MOET. Vooral niet als dat een half uur duurt en je de Mount Everest moet beklimmen op het eind.
Maar ja, het is beter dan regen zullen we maar zeggen.

Het eerste semester is hier zo'n beetje tot zijn einde gekomen nu, ik heb vrijwel al mijn werkstukken ingediend (nog eentje) en ik heb nog een tentamentje klassiek Grieks (dan weet je weer waarom je in Japan zit) te gaan, en dan staat er een grote Zomervakantie van 2 maanden op mij te wachten.

Ik heb geen reisplannen, aangezien die gedwarsboomd zijn door een ongelukkig geplande vakantie van het Oudervolk, maar er wordt het een en ander aan behulpzaamheid van mij verwacht op de Uni halverwege September, en er is nog een concert rond die tijd waar ik een kaartje voor aangeboden heb gekregen, dus ik vermaak me wel. Augustug is nog vrij leeg echter.

Misschien een mooie aangelegenheid om eens wat aan mijn onderzoek te doen (niet lachen!)
Ik heb vandaag met mijn Adviseuse/Begeleidster/Akela gesproken, en die vond toch maar dat mijn onderzoek om Japanse Komedie met Nederlandse Komedie te vergelijken, hoewel vermakelijk, waarschijnlijk niet afdoende om een hele scriptie over te kunnen schrijven, vooral niet als ik hierna nog eventueel een doctorsgraad wil halen (daar ben ik nog niet over uit overigens)
Zodoende is er nu besloten, door tussenkomst van een andere leraar met wie ik voorheen een gesprek heb gehad, dat het makkelijker is om mijn onderzoek over Videogames te gaan houden, omdat daar toch mijn hart ligt, meer dan ergens anders in ieder geval, en omdat daar nog weinig onderzoek naar is gedaan, en omdat daar meer over te vertellen valt dan over een simpele vergelijking tussen Japanse en Nederlandse Humor.
Zodoende zal ik dus nu Japanse videogames gaan analyseren op inhoud, taalgebruik (in Japans, en in vertaald Engels) en culturele achtergrond, waar mijn vernieuwde Begeleider erg enthousiast over is, gezien hij zelf een specialist is in Anime (Japanse tekenfilms) en graag zijn vakgebied uit zou willen breiden tot aanverwante videogames, waar hij helaas de spreekwoordelijke Ballen verstand van heeft. En daar kom ik dus in beeld!

Hij ried me aan te proberen interviews te regelen met de producenten van games om te achterhalen met wat voor ideologie ze hun games maken, en hoe ze verteltechnieken toepassen in een medium als games, dat een stuk vrijer en interactiever is dan films en boeken, maar dit is natuurlijk een onderwerp waar ik ENORM gemotiveerd in ben, dus ik heb er zin an, zoals dat heet. Als je dan toch onderzoek moet doen, kun je het beter doen naar iets waar je ECHT in geinteresseerd bent.
Dus ik heb al wat inhoudelijke boeken over games gevonden in de prefecturale bibliotheek, vrij treurig eigenlijk hoe weinig SERIEUS inhoudelijk onderzoek er naar games is gedaan, maar dat maakt het voor mij makkelijker om iets waardevols op papier te zetten natuurlijk.
Dus de komende zomervakantie zal wel weer druk worden, maar zolang ik mijn studie met mijn hobby kan combineren klaag ik niet.
We zullen wel zien waar het Schip strandt.

En nu: Slaap!

12 Comments:

  • O ja, dat je daar niet eerder op gekomen bent. Staat het hier toch niet voor niets helemaal vol met japanse games. Dat is nog eens het nuttige met het aangename verenigen.Doe je goed.

    By Anonymous Anoniem, at 4:06 a.m.  

  • JAAAAAA!! Eindelijk weer eens een update op je blog!! Een blog was toch zoiets als een virtueel dagboek? Je weet wel, DAGboek...(^~^) Ga nou een vaker die avonturen van jou vermelden man!

    By Anonymous Anoniem, at 1:49 a.m.  

  • Avonturen? Ik zit alleen maar iedere dag keihard te studeren hier! Met mijn neus in de boeken, in de studieruimte achter de PC, met een Word-document voor me dat wel eeuwig wit lijkt te zijn.

    Niks geen avonturen! Studeren tot in de avonduren ja!

    By Blogger Ingen!, at 2:20 p.m.  

  • Fijn weer even wat te horen! Jammer dat je niet 'even' tussendoor deze kant op komt, maar hoorde dat ook de tickets een fortuin kosten, dus dan inderdaad maar niet. Hier alles lekker verder, wij komen net terug van een weekje New York dus ook niets te klagen en verder alles z'n gangetje. Succes verder en voor morgen alvast: GEFELICITEERD met je verjaardag!
    X Elja (en Marv en Dara)

    By Anonymous Anoniem, at 9:40 p.m.  

  • Nou hè hè! Eindelijk weer eens een update van broer-lief! Alles wel broertje? Morgen ben je jarig, ik zal een stukje taart op je eten.
    Ben net terug van 3 weken Uganda/Rwanda, was echt super gaaf! Veel beesten gezien: olifanten, nijlpaarden, leeuwen die in bomen klimmen, 1 luipaard, giraffen, gorilla's, chimpansees (incl. schijnaanval), leeuwen die op de grond blijven, nog veel meer apen, ook veel vogels, buffels, allerlei soorten antilopen en hier en daar een krokodil. Je moet de foto's maar eens komen bekijken. :-). In de tussentijd kun je ook mijn hyves pagina kijken, daar staat vriend Jan Willem (een van mijn reisgenoten) en die heeft op zijn hyves pagina al wat mooie foto's staan. Ben overigens nu alweer aan het nadenken over de volgende vakantie, maar die is ver weg: eind volgend jaar wil ik een paar maanden op reis, ik denk via Osaka naar Australië ofzo, maar dat duurt nog ff... Toedels, veel plezier op je verjaardag morgen!
    O ja .. leuk onderwerp voor je scriptie, dat je daar nou niet eerder aan gedacht hebt (en hebben Japanners uberhaupt humor??).
    x je zus

    By Anonymous Anoniem, at 10:19 p.m.  

  • Denk je dat het echt Pepijn was die in Tokyo op Halo 3 zat te wachten? Op zich klinkt het natuurlijk wel zo. Dat 'ie niet even wist dat de Yodobashi eerder open ging.

    Woont hij nu in Japan of zo?

    By Blogger Boltezt, at 1:30 p.m.  

  • Euh... maareuh... Japanse humor bestaat toch helemaal niet. Nogal logisch dat je daar nog geen drie regels over kunt schrijven.

    Dus daarom hulde voor je Videogame-plannen. Als je nog tips nodig hebt: ik weet alles van video-games. Ik heb zelfs een video!

    (ja, ik weet dat deze entry al 23 maanden oud is, maar toch!)

    By Blogger Peer, at 6:50 a.m.  

  • Heyyy timmo man,

    Gefeliciteerd met je verjaardag. Of moet ik tanjobi omedeto zeggen? haha..maak er maar een leuk dag van.

    sayonara
    Marijn

    By Anonymous Anoniem, at 2:56 p.m.  

  • wat ik zocht, bedankt

    By Anonymous Anoniem, at 3:03 p.m.  

  • waarom niet:)

    By Anonymous Anoniem, at 3:03 p.m.  

  • Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

    By Anonymous Anoniem, at 5:54 a.m.  

  • Hoi , ik zie dat je in Osaka woont en studeert als nederlander?
    Of misschien niet meer?
    Ik was benieuwd naar je ervaringen?
    groet, PeterMusters at hotmail

    By Blogger Unknown, at 8:24 p.m.  

Een reactie posten

<< Home